Ботев победи Дунав с 3:1 в мач от група Б на втората осмица в efbet Лига. "Канарчетата" обърнаха съперника, след като губеха с 0:1.  Стефан Христов изведе гостите напред с красиво изпълнение, което може да попадне в класацията за гол на сезона. Радослав Терзиев изравни за "жълто-черните", а Лазар Марин направи обрата пълен. Антонио Вутов оформи крайния резултат. С успеха си пловдивчани ще завършат на първо място в групата.

Още с първата атака в мача се стигна и до първия удар към една от двете врати. Дуде Ндонгала показа добра техника отляво и пусна пас за Свилен Щерев в наказателното поле на Ботев. Щерев шутира, но слабо и право в ръцете на вратаря Георги Аргилашки.

В следващите минути Ботев взе инициативата, но до реални опасности пред Гумиеро не се стигаше. Вместо това, в 10-ата минута, гостите пропуснаха отлична ситуация. Стефан Христов пусна пас от лявото крило в наказателното поле, където Ндонгала се оказа на стрелкова позиция, но не успя да овладее топката.

В 13-ата минута стражът на Дунав отрази опасен шут на Слави Шопов. Така се стигна до 17-ата минута, в която Стефан Христов изведе гостите напред в резултата с красиво изпълнение от ъгъла на наказателното поле. Нападателят отправи неспасяем удар към далечната греда, който не остави шансове на Георги Аргилашки за намеса.

Ботев можеше да изравни само 5 минути по-късно чрез Антонио Вутов. Тодор Неделев направи страхотен извеждащ пас в уличка зад гърба на защитата на гостите. Антонио Вутов и Филип Филипов се озоваха в отлична позиция за стрелба, като в крайна сметка с топката игра Вутов, но юношата на Левски загуби равновесие и направи срамен пропуск. В 27-ата минута Уго Гумиеро отрази изстрел от фаул на Неделев, насочен точно под горната греда. Три минути по-късно "канарчетата" изравниха резултата чрез Радослав Терзиев. Тодор Неделев намери бранителя с много добро класиране, а голмайсторът разстреля Гумиеро с глава от метър разстояние.

37-ата минута стражът на Дунав отново трябваше да се намесва след коварен удар на Неделев. Националът на България опита интересен изстрел от фаул, насочен във вратарския ъгъл, но Гумиеро внимаваше.

Ботев започна силно второто полувреме и създаде няколко добри ситуации.

В 48-ата минута Джонатан Перейра стреля към към вратата на Гумиеро, но неточно.

Минута след това след добра комбинация между Вутов и Перейра в наказателното поле на русенци топката стигна до Александър Тонев на добра позиция, но ударът му също бе неточен. Само няколко секунди по-късно Филип Филипов направи голям пропуск. Бранителят получи топката в наказателното поле на Дунав и стреля силно с десния крак на няколко метра от вратата, но отново Гумиеро отрази.

Все пак в 53-ата минута добрия старт на втората част на домакините даде резултат. За пореден път Тодор Неделев бе в центъра на попадението за „канарчетата“. Националът комбинира с включващия се от крилото Лазар Марин, а бранителят надигра Митко Русанов, след което с мощен удар прати топката в далечния ъгъл на Уго Гумиеро.

Три минути след това удар на Свилен Щерев от пряк свободен удар премина над вратата на Аргилашки.

Малко след час игра Лазар Марин постави топката на главата на Антонио Вутов, но юношата на Левски стреля слабо в ръцете на вратаря.

Последваха два опасни изстрела на Александър Тонев, който бе спасен от Гумиеро, а такъв на Вутов премина малко над вратата на Дунав.

В 68-ата минута домакините стигнаха до ново попадение след поредната страхотна атака за „канарчетата“. Тодор Неделев разкъса отбраната на гостите с чудесен пас за Филип Филипов, който пък центрира на далечната греда за Тонев. Бившият играч на ЦСКА намери Вутов, а нападателят стреля мощно точно под гредата за 3:1.

В 81-ата минута Фабио Бурбано разигра с Бисер Бонев. Юношата овладя, след което стреля високо над вратата.