Борисов категоричен - България си направи огромна реклама. Завод за автомобили ще има в страната, дори и да не е “Фолксваген”. 

"С добрата работа на правителството и на отделните министри, ние си направихме огромна реклама в света. Най-големият концерн в Европа се колебае месеци наред за завод". Това заяви пред български медии премиерът Бойко Борисов, който е в Туркменистан за участие в Първия каспийски икономически форум. 

Припомняме, че борбата за завод на “Фолксваген” тече от месеци. Основният конкурент на България е в лицето на Турция, но автомобилният гигант така и не може да реши. Предстои скоро да стане ясно какъв точно е изборът на концерна, а редица експерти смятат, че България все още е в играта. 

Решението за отварянето на завод на “Фолксваген” е от икономическо значение, тъй като освен признание, това ще доведе и до появата на много работни места. Проблемът за страната ни е, че в България няма достатъчно работна ръка, която да влезе в новопостроения завод. 

Припомняме също така, че преди време се появи новина, че категоричният и финален избор е Турция, но слуховете бързо бяха опровергани. 

Критиките към компанията за желанието и да работи с Турция не са никак малко. Преди около две седмици германското издание “Билд” публикува пиперлива статия, в която осъди желанието на “Фолксваген” да работи с тиранин като Реджеп Ердоган, който арестува германски граждани.