„На 15 юни трябва да падне всичко, остават само социалните мерки”. Това каза премиерът Борисов в началото на заседанието на правителството.

Министерски съвет се събра на първо присъствено заседание след началото на пандемията от COVID-19. От началото на извънредното положение, въведено на 13 ти март, министрите заседаваха дистанционно чрез видеовръзка. Всички министри в залата са с маски. Премиерът Бойко Борисов изнедоволства от заповедта за маските, която не била добре написана.

"Ананиев, виж недомислието в заповедта как ни се отрази на всички нас. Сега сме се маскирали, ако внесат ядене, може да сме без маски", заяви той. Премиерът Борисов честити рождения ден на министър Емил Караниколов. "Ако бонбоните минат за ястие, можем да сменим маските", пошегува се Борисов. Той заръча на здравния министър след заседанието: Отиваш и оправяш недосмислиците! "На 15 юни изтича извънредната обстановка и трябва да падне всичко, остават само социалните мерки и мярката 60/40", каза още премиерът.

Премиерът обяви още, че се отпускат средства в размер на 600 000 лева за ремонта на Рилския манастир, както и 1,3 милиона за пречиствателната станция на Светата обител.

Освен това, по пътя за Рилския манастир имало опасно свлачище. Още днес регионалният министър Петя Аврамова ще се запознае със ситуацията на място. Борисов настоява от следващата седмица да се вземат мерки.