Шофьор на тролей се нахвърли с юмруци върху шофьор на автомобил. Инцидентът е станал в неделя след обяд в столичния квартал „Гоце Делчев”.

За това сигнализираха граждани, които са подали сигнал на тел. 112. На място са пристигнали екипи на полицията, които обаче са казали, че не могат да направят нищо, разказват очевидци.

Те са видели как шофьорът на тролейбуса слязъл и веднага започнал да бие шофьора на колата.

„Той ще бъде санкциониран за това, че е напуснал кабината, а не заради нещо друго. Отделно ще има разговор с психолог”, каза пред Бтв инж. Иво Василев, зам.-директор на "Столичен електротранспорт".

Василев обясни, че два автомобила са извършили неразрешени маневри и попречили на движението на тролейбуса. Едната кола била в непосредствена близост до него и така се създала предпоставка за катастрофа.

По думите на Иво Василев шофьорът си помислил, че се е стигнало до удар и затова слязъл да провери. След като установил, че такъв не е имало, решил да направи забележка на шофьора на колата.

Той обаче го напсувал и го ударил веднъж, след което шофьорът на тролея отвърнал.

„В този случай полицията не се занимава, защото няма пострадало и виновно лице”, поясни зам.-директорът на "Столичен електротранспорт".

Двамата участници в инцидента не са подали жалби.