Младата жена, за която Glas.bg писа преди близо месец, все още е в неизвестност. За изчезването ѝ ни съобщи нейната сестра, обяснявайки, че Радинела е трябвало да бъде на работа в детската градина на село Нивянин, но така и не се появила там.

Оказва се, че Радинела Кирилова е провела разговор по телефона с неизвестен човек на 7 януари - деня на изчезването ѝ. 

Вече повече от 20 дни няма абсолютно никаква следа от 26-годишната жена. Нейната майка Анжела Иларионова разказа, че до момента не е ясно кой е бил от другата страна на слушалката и какво точно ѝ е казал. Във фаталния ден Радинела била на работа в детската градина в селото, а по време на почивката излязла от сградата, за да се види с мъжа си и да напазаруват. След това се върнала и седнала на пейка пред сградата.

"Говорела по телефона, влязла в детската градина и взела плик, след което тръгнала в неизвестна посока, без да предупреди абсолютно никого", разказва майка ѝ.

Анжела разговаряла с всички роднини, които категорично отрекли да са говорили с дъщеря ѝ или тя да ги е търсила. Факт е, че жената изглеждала спокойна през целия ден и с нищо не издавала, че няколко часа по-късно от нея няма да има никаква следа. Това уверяват и нейни колежки, които споделили пред полицията, че тя дори била усмихната и разговаряла с всички както винаги.

Не била притеснена и докато провеждала разговора с въпросния човек по телефона. Факт е обаче, че веднага след това влязла в детската градина, за да вземе въпросната торбичка със себе си.

"Пликът бил на една от големите вериги магазини, но в него не е имало дрехи - разказва майката. - Той е по-малък и няма как да побере много неща. Всичките ѝ дрехи и обувки са вкъщи. Не е взела и козметиката си със себе си, въпреки че тя е младо момиче и се поддържа. Това, което направило впечатление на нейните колежки, е, че на дъното на торбичката е имало нещо малко, но не могат да кажат какво. Само си спомнят, че било в малки размери. В учебното заведение охраната нямала практика да проверява чантите, с които идвали служителите и по тази причина остава неясно съдържанието. Просто го е взела и по най-бързия начин е излязла от сградата."

Странно било, че Радинела дори не се е сбогувала и с децата си. 6-годишният й син и 4-годишната ѝ дъщеричка били в същата детската градина, но преди да тръгне, тя не отишла да ги види, нито да ги целуне. Според близките ѝ това било нетипично, тъй като била изключително привързана към тях и споделяла, че ги обича повече от всичко.

"Сякаш са ѝ съобщили нещо много важно по телефона - обясняват близки на жената. - Казали са ѝ да побърза, защото е неотложно. Може би, за да им даде това, което е имало в плика, или пък за съвсем друго нещо."

Съпругът ѝ Николай установил, че жената я няма, когато отишъл да вземе децата им от детската градина. Попитал персонала къде е Радинела, но те му казали, че след като се върнала от почивката, взела плик със себе си и тръгнала в неизвестна посока. Тогава той разбрал, че е станало нещо, тъй като тя не се е прибрала вкъщи. Звъннал веднага на близките ѝ, които започнали да се чуват помежду си, за да разберат дали някой случайно не знае къде е тя.

"През целия ден всички ние ѝ звъняхме непрекъснато - разказва Анжела. - До 18,30 ч телефонът даваше свободно, но тя не отговаряше. След това вече беше изключен. Възможно е да е паднала батерията, защото тя не беше взела в себе си дори зарядното."

Според Николай Радинела не е имала никакви пари в себе си. През месец декември била дълго време в неплатен отпуск и получила съвсем малка част от заплатата си.

"В деня на изчезването, по време на обедната почивка, заедно с мъжа ѝ отишли до близкото градче Борован, където купили лаптоп и направили вноска по кредита - разказва Анжела. - Напазарували и за вкъщи. По неговите думи у нея пари не е имало. Интересното било, че след като се прибрали до дома си и преди тя да се върне на работа, телефонът звъннал, но тя не вдигнала. Той я попитал кой е, но тя казала, че я търси нейна колежка. Само това."

Близките на жената не изключват тя сама да е решила да избяга от вкъщи. Радинела и съпругът ѝ неведнъж се карали. Според майка ѝ той дори ѝ посягал, а тя споделяла, че е в депресия. Последният път, в който мъжът я ударил, било през декември. Радинела дори подала жалба в полицията, но дни след това я оттеглила.

"Каза ми, че е в депресия и не се чувства добре, а също и че имат семейни проблеми - спомня си Анжела. - Аз я посъветвах, когато се прибера в България, тъй като работя в Италия, да отидем двете на психолог и тя да поговори с него. Специалист най-добре можеше да ѝ каже какво да прави."

Радинела и Николай били заедно от девет години. Запознали се, когато тя била на 17 години, а той на 20. Живеел в същото село. В момента мъжът е изключително притеснен и всеки ден обикаля местността да я търси. Пред полицията не скрил, че имали дрязги помежду си, но според него те не били причината за нейното изчезване.

Роднините на жената мислят, че с нея може да са се случили две неща.

"Или е избягала след скандал с него, когато стресът ѝ е дошъл в повече, или е решила да посегне на живота си", опасява се майката на Радинела, цитирана от 168 часа. Изчезналата жена често говорела пред роднините си за самоубийство. "Веднъж дори спомена нещо за обесване, а аз бях шокирана", спомня си Анжела.

Близките на Радинела смятат, че няма вероятност тя да е намерила нов мъж и да е решила да избяга с него.

"Не е провеждала никакви странни разговори - обясняват те пред вестника. - Мъжът ѝ не е забелязал и промяна в поведението ѝ. Напоследък се е ровила повече във фейсбук. Аз занесох компютъра ѝ на полицията, за да го проверят. Оттам първо ми казаха, че не могат да ѝ влязат в профила, но след това успяха. Увериха ме, че не са открили нищо и че не е писала някакви странни неща, които да я подтикнат към бягство или нещо подобно."

По думите на майката в момента в социалните мрежи пишели много хора, които твърдели, че са забелязвали Радинела на различни места.

"Имаше човек, който каза, че я е видял на гарата в Плевен - спомня си Анжела. - Друг пък твърдеше, че я е срещнал в Германия.

Трети обясняваше, че я е засякъл в София. Не мога да вярвам, защото много хора просто са решили да напишат нещо без да са сигурни. Може и да са се припознали, а може и изобщо да не са видели такъв човек. Аз разпитвам веднага този, който ми каже, че я е видял, но някак не мога да получа конкретен отговор на въпросите, които задавам. Това ме кара да смятам, че има нещо съмнително в техните сигнали или по-скоро стигам до извода, че са недостоверни."

Според Анжела дъщеря ѝ трудно би потърсила помощ сама точно в този момент.

"Ако е депресирана или стресирана, не вярвам да тръгне да говори със случаен човек за живота си и за това как се чувства - разказва майка ѝ. - Може би ако някой ѝ подаде ръка, за да я приюти, след като е видял, че тя се скита безцелно, тогава може и да се отпусне пред него, но на улицата, ако я срещне и я заговори непознат човек, не вярвам да му отговори."

Близки на Радинела споделят, че тя не се доверявала лесно.

"Аз съм ѝ майка, но тя не обича да споделя много неща - казва Анжела. - Има твърд характер. Казвала ми е за проблеми с мъжа си, но аз като всяка майка я съвевах да не си изоставя децата и да не си разбива семейството. Може би си е мислела: "Майка ми няма да ме разбере, тя все за децата и за семейството ми говори"."

Към момента цялата местност около село Нивянин е претърсена.

Близките на изчезналата жена са обходили и всички изоставени къщи, в които Радинела може да се е скрила. Около родното ѝ място имало и общирни гори. Те обаче били непроходими и никой не е стъпвал в тях. Вероятността тя да е там била минимална.

"Моля се на Господ да се върне - казва майката на Радинела. - Притеснението ми е, че може да се е случило най-лошото, тъй като толкова време вече не знам къде е и как е. Все още няма никаква следа от нея. Обичам я и искам само да знам, че е жива."

Виждали ли сте я? Млада служителка в детска градина изчезна СНИМКА