С толкова лошотия и негативни новини ви заливаме от сутринта, че когато нещо такова ни попадне, ни се иска на всяка цена да го споделим. За да си върнем вярата в човещината. И да ни стане денят по-хубав. Благодаря, Антоанета!

Историята е повече от тривиална. Една жена си губи портмонето, друга й го връща. Но колкото и "нормално" да е това, повярвайте, доста по-"употребяваният" вариант е да си намерите портмонето захвърлено в някоя канавка или кофа с боклук. Изпразнено, разбира се. Затова реакцията на софиянката, на чиято врата позвъни рано тази сутрин непознатата Антоанета, ни трогна:

"Дойде време и аз да използвам социалните мрежи, за да изкажа благодарност към човек, когото не познавам. Днес в 8.30 ми звънна на вратата жена на име Антоанета и върна загубеното портмоне, което даже не бях разбрала още, че съм загубила. Снощи след супермаркета съм го изпуснала до колата.

След седмица пътуваме за рождения ден на дъщеря ми, а вътре са всичките ми документи и карти. Нямам представа какво щях да правя. Благодаря ти, мило момиче. Нека ти се връща добрината стократно. Върна ми вярата в хората. Толкова се насметох, че успях само да я прегърна. Знам, че не го е направила с користна цел, но ако се припознаеш в този пост, моля те пиши ми, за да мога да изкажа благодарността си поне с кутия бонбони. Ще бъде чест за мен да те познавам. Хубав ден на всички. Моят със сигурност ще е."

Честит празник, Антоанета!