Помните ли бебе Анди? Хиляди българи бяха трогнати от съдбата на 3-месечния Андриян Илиев, който се нуждаеше спешно от огромна сума, за да живее... Буквално за една нощ българите дариха над 175 000 евро, за да бъде извършена операция на детето. Анди вече е на цели 5 месеца и снощи е бил опериран в германска болница.

Момченцето се нуждаеше от чернодробна трансплантация, а донор стана неговият татко Димитър Илиев. 

"Обадиха ми се преди малко от болницата, операцията на Анди е минала добре, сега ще бъде в интензивното. На този етап са много доволни от това как се е случило. Много е важно и през следващите дни да стискаме палци да няма усложнения. Съпругът ми също е добре, неговата операция също е минала успешно. Много ви благодарим отново! Нямате представа колко съм щастлива в момента и колко съм ви благодарна", вълнуващо каза майката на бебето във видеоклип, публикуван в социалните мрежи.

"Следващите дни са изключително важни, като се надяваме на най-добро развитие. Стискайте ни палци!", призова щастливата Християна.

Анди е роден в края на ноември м.г. Когато е само на 45 дни, момченцето е диагностицирано с рядко вродено заболяване - неонатална холестаза и билиарна атрезия (липса на жлъчни пътища). А преди месец родителите чуват още по-тежката новина от лекарите - Анди е развил цироза и състоянието му е критично.

"Надеждата ни беше той да стане поне на половин годинка и тогава да се направи необходимата трансплантация на черен дроб. За съжаление, през последната седмица се оказа, че при него болестта се развива много бързо и му остава само около месец живот", разказва майката Христиана.

За да бъде спасено бебето, трябва да бъде направена чернодробна трансплантация, но офертата, изпратена от германска болница е непосилна за родителите - 164 000 евро.

Митко и Христиана Илиеви изказват благодарност към хилядите дарители, които дадоха шанс на момченцето им да порасне.

"Мили хора, нямаме думи, с които да изразим благодарността си към всички вас! 

Благодарение на вашата безрезервна помощ, необходимите средства за трансплантацията на Анди са събрани!
Прекланяме се пред вас и огромната ви добрина! Ще ви държим в течение на всичко случващо се с Анди.

Предстои ни истинска битка, но всички вие ни доказахте, че не сме сами!

Вярваме, че всичко ще бъде успешно и няма да има усложнения! Вярвайте и вие!

Благодарим ви, хора с големи сърца за шанса, който дарихте на нашето детенце! Нека добрината се върне многократно към вас!", сподели щастливата майка.

 

Анди ще живее! За една нощ беше събрана огромна сума в помощ на 3-месечното бебе