Можеше ли трагедията в Сандански, при която майка уби двете си деца, да бъде избегнат? Бащата на 3- годишното момиче и 5-годишното момче,  разказа своята версия за случилото се, пред Бтв.

Месец и половина преди трагедията, майката и децата се изнесли от дома на Георги Трайков. Той прекарал близо 50 дни, без да ги види или чуе. Разказва, че подавал сигнали до институциите, но от там го успокоявали, че децата му са на сигурно място: „Правех всякакви опити да видя децата, не би бях виждал нито по телефон, нито по „Фейсбук“, никъде, нямах никаква информация за тях“.

По думите му месеци наред преди трагедията опитвал да помогне на жена си да излезе от тежкото психологическо състояние, в което се намирала напоследък:

„Не ѝ се получаваше… ходеше на работа – спеше“. Твърди, че искал да я води на лекар, защото виждал, че състоянието ѝ не е добро.

Ден преди фаталната дата Кристина и децата се прибират у дома. И се случва непоправимото. Тогава брат ѝ Милян Дончев се прибира от чужбина, където живее от 10 години. Той твърди, че сестра му е била жертва на системен семеен тормоз.

Тя е един смачкан човек, аз не мога да я позная, това не е моята сестра. Никога не е имала признак на агресия“, казва Милян.

„Тех ги беше срам да си признаят. С майка ѝ разговарях, майка ѝ каза: „Да, ние също усещаме, че има некакъв проблем“, време е да направим нещо, за да продължим да живеем, защото аз живея за тези деца“, казва Георги Трайков.

Социалната служба в града отрича да е знаела за проблемите в семейството. А от отдела за закрила на детето, с който многократно се опитахме да се свържем, ни затваряха телефона.