"Пил съм 100 грама водка. Даже не са ми взели проба, само с дрегер. Ние легнахме, а детето беше в коша. Не знаех вече, че детето прави такива бели. Не знам как е стигнало от кошарата до прозореца.", това заяви бащата на паднало от втория етаж в Пловдив детенце пред Нова тв.

Припомняме, че момиченцето на година и половина полетя от прозорец на жилищна сграда и оцеля по чудо, след като бе оставено без надзор. Детето беше намерено от съседи и беше откарано незабавно в болница.

Получило е черепно-мозъчна травма и лекари са го стабилизирали 2 дни. Към този момент животът му е вън от опасност, а състоянието му е стабилно.

Извършени са огледи, разпитани са както свидетели, така и родителите на пострадалото дете. Те били сериозно почерпени - алкохолните проби на родителите отчели близо 1.9 на бащата и 1.2 промила на майката, посочиха от полицията.

„Гледахме телевизия. Хапвахме и пийвахме. После си легнахме. Прозорецът беше отворен. Нямаше как да предположим, че може да излезе от кошарата и да стане нещо. Разбрахме за инцидента от съседите, на които сме им благодарни за това”, разказа още бащата на момиченцето.

Майката отрече да е употребявала алкохол. Живеещите в района разказаха,че родителите на детето са нормални хора и не са пиели често.

Както ви съобщихме, за случая е уведомена Агенцията за закрила на детето, като е възложено нейни служители да се запознаят със случая и изготвят социален доклад, който да бъде представен по досъдебното производство. Родителите могат да лежат до 3 години в затвора.