Баща от Сливен отправи молба във Facebook - който е намерил забравения от него таблет около един от символите на града - Халката, в природен парк "Сините камъни", да го върне. Бащата уточнява, че таблетът е на сина му и е много ценен за него. 

Таблетът е 7-инчов Леново, забравен е точно на Халката. На мистичното място е имало много хора, семейството е било там на разходка, снимали са се и са оставили багажа точно на пътеката. След това са отишли до чешмата и там са разбрали, че са забравили таблета. Върнали са се веднага, но... уви. Таблетът вече не е бил на пътеката.

Всичко това може би щеше да мине в графата "забравили и пили една студена вода, ако... бащата не беше споделил нещо, което в случая е повече от важно:

"Синът ми е с лека форма на аутизъм, това му е единствената радост... предполагам ме разбирате...  утре ще купя друг... но те трудно свикват с новото".

Затова Glas.bg се обръща към този, който на 6 юни е бил на Халката и е намерил таблета: Молим Ви, обадете се на бащата на тел. 0897820280 и зарадвайте детето му!