Стартът на голямото бутане на незаконни постройки започва утре в квартал Столипиново. Новият районен кмет Иван Стоянов ще изпълни предписания за събаряне на търговски обекти в гетото. Тази година парите за незаконни постройки са 300 000 лева, но те са прекалено малко, ако се изпълни цялата програма на район „Източен”.

„Имаме над 327 предписания от миналата година, които трябва да се изпълнят. Отделно тази година сме издали още над 22”, обясни пред TrafficNews.bg Иван Стоянов. По думите му, за да се разчистят всички  незакони постройки и къщи тази година са нужни около 800 000 лева.  Освен къщи и павилиони, в програмата на района е премахването на бившата забавачка, която дълги години бе окупирана от Джамисет Джафер.

Т.нар. сватбен дом от години се ползваше от бившия общински съветник, който трупаше хиляди левове без да плаща наем на Общината. Той вече е изведен от постройката на ул. „Елба”, която е с ограничен достъп, тъй като е опасна.  Очаква се тази година цялата постройка да бъде съборена. Идеята на администрацията е там да се направи парк, който първо обаче трябва да бъде проектиран.

Тази година районната администрация възнамерява на отсрещния терен на ул. „Елба” да изгради нова детска площадка. В момента пространството там е занемарено, като се е образувало огромно сметище.