Служители на ГКПП "Калотина" са били арестувани. Заради задържаните  временно е преустановено преминаването в двете посоки на граничния пункт. Автомобилите, пътуващи към пункта, ще бъдат локализирани в районите на Сливница и Драгоман.
 
На граничния пункт са пристигнал главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Арестуваните с цяла смяна на граничния пункт.

"Сред задържаните е началникът на митническия пункт", заяви главният прокурор.

"Има задържани над 30 човека. Цялата смяна митничари, всички граничари и други, които не са на работа", добави Гешев.

От своя страна главният секретар на МВР Ивайло Иванов заяви, че са успели да опазят всичко в тайна и реализацията е факт. "Положителното е, че успяхме да опазим всичко в тайна. Има задържани над 30 човека в момента. Има хора и в почивка, които не са били на смяна. Не мога да кажа на кого ще бъдат повдигнати обвинения. С всяка операция, ставаме все по-добри. Стиковката на всички служби е добра", каза Ивайло Иванов. Извиняваме се за причиненото неудобство. Правим всички възможно да заработи пункта веднага след като дойдат хора на мястото на задържаните.

В петък вечерта стана ясно, че бивш шеф на Агенция "Митници"  е задържан заради голяма пратка наркотици, която беше открита при акция на МВР и прокуратурата на борсата в столичния квартал "Слатина", предава Нова тв.

Очаквайте подробности!