В ареста за 24 часа е задържана водачката на лекия автомобила, която се вряза в група хора в село Дебращица. Това съобщи пред GLAS.bg говорителят на полицията в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Той уточни, че тя тепърва ще даде обяснение за инцидента, при който загина една жена, а други три бяха ранени.

„Няма наличие на алкохол или наркотици в кръвта й, пробите са отрицателни”, каза още той.

Вероятната причина е движение с несъобразена скорост.

„В часа, в който е настъпило произшествието, настилката е била мокра, а видимостта намалена. Къщата се намира на завой и при спускане, водачката се е качила на тротоара и се е врязала във възрастните жени, които са били пред къщата на едната от тях”, поясни още Стоянов.

ИЗВЪНРЕДНО: Кола се вряза в група хора край Пазарджик, има жертва и ранени!

Първо ВИДЕО и коментар на шофьорката, врязала се в хора край Пазарджик

Сигнал за тежката катастрофа е получен около 19.00 ч. Незабавно към мястото били насочени автопатули на сектор „Пътна полиция”, РСПБЗН-Пазарджик и Спешна помощ. Пристигайки на място екипите установили, че инцидента е предизвикан от лек автомобил „Фолксваген” с водач 45-годишна жена от Пазарджик. В автомобила тя пътувала заедно с мъжа, с който живее и тяхното 7-годишно дете.

Спускайки се от местността „Добра вода” по посока за село Дебращица в началото на населеното място жената загубила контрол над возилото. Колата напуснала пътното платно и се качила на близкия тротоар, където се врязала в група възрастни жителки на селото, разговарящи пред къщата на една от тях.

В резултат на удара на място е починала 76 годишната А.М., а другите три нейни съселянки на възраст между 70 и 88 години са с различни травми и наранявания. Те са транспортирани от линейки на „Спешна помощ” в МБАЛ-Пазарджик, като едната от тях е в по-тежко състояние. На мястото към момента се извършва оглед от дежурна група на полицейското управление в Пазарджик. Изяснява се причината довела до тежкото пътно-транспортно произшествие. 

*Гледните точки на водачката на колата, на кмета на селото Латинка Вълчева и коментарът на говорителя на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов - вижте във видеото на GLAS.bg