Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за Деня на детето.

Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция "Да запазим живота на децата на пътя".

В проверките, насочени към ограничаване на причините за настъпване на ПТП с малетни, участие взеха над 126 униформени полицаи. При проверени 788 водачи на МПС са констатирани 588 нарушения. Съставени са 91 акта за установяване на административно нарушение и 241 глоби с фиш.

4 от нарушенията са за установени случаи на преминавана на забраняващ сигнал на светофарната уредба. На 5 от водачите са съставени актове за използване на мобилен телефон по време на управление на МПС, без наличие на устройство, позволяващо използването му без участие на ръцете.

В хода на проверките е установено, че 22-ма от водачите не са използвали обезопасителен колан, същият брой водачи са били с неизрядни пътни документи зад волана. 7 са съставените АУАН за установени технически неизправности по превозните средства на пътя.

На 82 ма от водачите са съставени глоби с фиш за неспазване на пътни знаци и извършване на неправилни маневри, а 64 броя са фишовете за неправилно спиране и престой. Констатирани са още 31 различни нарушения, свързани с неспазването на ЗДвП.

Проверяващите са установили 259 нарушения в скростните режими с помощта на автоматични технически средства и системи. В 23 от случаите на водачи на превозни средства и техните пътници са връчени електронни фишове за неплатени глоби.