Теодора Христова - майката на едно прекрасно и борбено момиченце – седемгодишната Емел, се обърна към всички с молба да подкрепим дъщеря й в поредната тежка битка, която ѝ предстои!

В края на 2018 година детето е диагностицирано с остра лимфобластна б-клетъчна левкемия, без засягане на централна нервна система. Емел е преминала множество химиотерапии, които доведоха до странични усложнения – сринат имунитет, инфекции, афти, фебрилитети, високо кръвно налягане... Независимо от всичко, с много борбеност и сила, тя успя да се пребори и в момента е в ремисия!

За нещастие обаче, при последната лумбална пункция, настъпиха куп изненадващи усложнения, които доведоха до нейното крайно рисково състояние.

"Два месеца Емел беше в интензивното отделение на УМБАЛ "Света Марина" във Варна с реална опасност за живота. Пълна аплазия, кръвоизлив в мозъка, поставяне на дренаж в главата, хидроцефалия, белодробна инфекция, сепсис и множество още реално несъвместими с живота състояния, тя беше и интубирана! Моето борбено момиче преодоля всичко и беше приведена отново в отделението по онкохематология на болницата", пише майката.

Сега момиченцето е в будна кома, а диагнозата ѝ е хронично вегетативно състояние.

"За да се възстанови дъщеря ми, е необходима рехабилитация и лечение, което в България не се предлага и няма необходимите институции, които да го подсигурят. Ние обаче не се отказахме и потърсихме други възможности. Свързахме се с турски специалисти, които ни дават големи надежди, че Емел отново може да бъде детето, което бе и преди!

Все още очакваме конкретна оферта от тяхна страна – има леко забавяне поради извънредното положение и там, но имаме ориентировъчна сума, която ние няма как да си позволим...

Мили хора, средствата за това лечение са непосилни за мен и ви моля от цялото си сърце за помощ, за да може моето детенце отново да се радва на живота и да изживее пълноценно детството си!

Вярвам, че има добри хора, които ще подадат ръка на дъщеря ми и тя ще се събуди и отново ще е здрава!" 

"Благодаря ви, че сте с нас в най-тежката ни битка – Емел да има шанса за нормален живот! Благодаря ви от цялото си майчино сърце, че не ни изоставяте и благодарение на вас, дъщеря ми получава адекватно лечение в болница Reyap Hastanesi Istanbul!

Разходите ни за лечение и престой се увеличават – ще се наложи малко забавяне и по-дълъг престой тук заради необходимостта Емел да бъде стабилизирана и изчистена от медикаментите... Не спирам да вярвам, че ще успеем! Цялата любов и доброта, която ни дарявате, ни дава още повече сили и кураж, че ще се справим!

Една майка ви благодари, че давате живот на детето ѝ!", написа Теодора Христова в Helpkarma