Ново развитие продоби скандалът с общинския плувен басейн в Плевен. След като 300 деца бяха лишени от възможноста да провеждат тренировките си по плуване, родителският инициативен комитет сезира различни държавни институции, включително Прокуратурата на Република България, която препрати сигнала до районна прокуратура Плевен. Родителите са възмутени, че докато на тях им се налага за всяка тренировка да пътуват с децата си 100 км до басейна в Козлодуй, то плевенския кмет бездейства.

За това сигнализира до Glas.bg Петя Трендафилова, която смята, че "един истински и достоен кмет би трябвало да е на страната на мнозинството, но Георг Спартански е на страната на 1 човек поради простата причина, че го интересуват парите. Град Плевен на практика няма кмет, защото той върви против хората, тези които гласувахме за него."

"Преди да бъде избран, Георг Спартански ни каза, че ще се заеме официално с въпроса за басейна, след като встъпи в длъжност. Това означава, че не си спазва обещанията пред нас, хората. Клетва е положил на 12.11.2019 г.", сподели Трендафилова.

Според родителите е крайно време кметът на Плевен Георг Спартански да прекрати договора на наемателя Александър Ванков или поне да се уеднаквят графиците и на двата плувни клуба "Аквазард" и "Инвиктус".

Припомняме, клубът на децата беше изгонен от общинския басейн, а причината е неразбирателство между треньори и наемателя на съоръжението, който също има клуб по плуване. Проблемът е още от месец юли миналата година и продължава да не е решен. От тогава се води диалог за това да могат да бъдат допускани и да работят спокойно в басейна с децата. 

Междувременно пристигна и отговорът на омбудсмана, според който той се е обърнал към кмета на Плевен със становището, че при така изнесените факти смята за недопустимо поведението на наемателя на обекта - да не допуска за тренировки децата на плувен клуб "Инвиктус".

Сега очакваме отговора и на кмета на Плевен...