3-годишното момченце, което бе прието преди 5 дни със съмнение за малтретиране от 23-годишната си майка в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив, се подобрява! Детето вече е контактно и адекватно, съобщиха от лечебното заведение за Glas.bg. То е приведено в Неврохирургията от интензивното отделение и няма опасност за живота му.

Момченцето постъпи за лечение в университетската болница с тежки наранявания и хематоми. При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Майката твърдеше, че причина за травмите е падане на момченцето по стълбите на къщата им преди няколко дни. У лекарите обаче се появиха съмнения за малтретиране от родителката. Детето е с диагноза субдурален хематом и е оперирано по спешност.

Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишното дете. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Разследването по случая се извършва от разследващ полицай от РУ на МВР – Димитровград.

3-годишно дете се бори за живота си в пловдивска болница! Разследват майката!