Районна прокуратура – Димитровград наблюдава досъдебно производство за причиняване на телесна повреда на 3-годишно дете. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив. Разследването по случая се извършва от разследващ полицай от РУ на МВР – Димитровград.

На 19 февруари 2020 г. около 10.30 часа в гр. Димитровград, обл. Хасково, в болницата за лечение е постъпило 3-годишно момченце, което било придружено от 23-годишната си майка. Жената съобщила, че синът ѝ е получил гърч. При медицинския преглед е установено, че детето е недохранено, с предишна черепно-мозъчна травма и съмнение за малтретиране. Майката посочила, като причина за травмите, падане на момчето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в село в община Димитровград.

Детето е преместено за лечение в УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив, като има опасност за живота му. То е с диагноза субдурален хематом и е оперирано по спешност. След операцията е под активно наблюдение в интензивен сектор.

По досъдебното производство се извършват активни процесуално-следствени действия за установяване на причината за травматичните увреждания на детето и евентуалния извършител.