"Госпожо, благодаря Ви за всичко!"

Така 12-годишният Георги от 5 "б" клас се обърна към неговата бивша класна. Г-жа Симанова е учител на 5-о ОУ "Митьо Станев" в Стара Загора. Тя се обръща към старозагорската група "Приятели, помагайте", за да разкаже на нейния ученик, за когото... няма Дядо Коледа.

От платформата "Приятели, помагайте" на минутата решават да помогнат на Георги и това вече е факт. Момчето е получило цял кашон лакомства, подаръци и чисто нов таблет.

"В него видяхме една уникална детска щастлива усмивка, усмивка, която неговата учителка не беше виждала от години. Той се обърна към нея с думите "Госпожо, благодаря Ви за всичко, което правите за мен!". На нас, доброволците, ни стана много мило, че това дете в нужда е възпитано толкова добре, а мъчно заради това, че има деца в подобно положение - без Коледа, без топъл обяд в училище, а някои и без родители. Прегърнахме го и му обещахме, че отново ще се видим", разказват доброволците в социалната мрежа.

Георги има учебници и топъл обяд благодарение на неговия учител и родителите на другите деца. Майката и бащата на Георги са със заболяване, с много малки пенсии и ужасно скъпи лекарства.

"Георги, обещавам, че ще сме до теб, аз и моите приятели!", написа създателят на платформата Лео Кадели, за когото това не е просто платформа, а семейство, в което няма лъжи, инат и умора. Семейство, от което са част и всички добронамерени, отзивчиви и състрадателни българи. Хората от "Приятели, помагайте" са превърнали помощта и грижата за онеправданите в начин на живот.

Те имат честта и привилегията да интегрират ДОБРОТО! Затова и Георги ще изпита щастието да "види" Дядо Коледа, да усети Коледния дух, а благодарността на едно дете не може да се сравни с нищо...