В хода е третата кампания в рамките на акция „Зима”- „Безопасно шофиране през зимата”, насочена към водачите на моторни превозни средства, техническата изправност на автомобилите и поведението на водачите спрямо пешеходците. Тя се провежда от 21 до 30 ноември.

Екипи на Пътна полиция осъществяват заселен контрол над техническата изправност на автомобилите и подготовката за движение при зимни условия на територията на ОДМВР-Сливен.

Основно ще се следи за изправност на светлините и проверка на гумите, при които дълбочината на грайфера трябва да бъде равна на 4 мм или по-голяма. Ще се проверяват системите за почистване на стъклата, оборудването на автомобила със задължителните триъгълник, жилетка, аптечна, пожарогасител. Засилен остава контролът за скорост, употреба на алкохол, наркотици и правоспособност, пише Дарик.

От Съюзът на българските автомобилисти предоставят безплатни консултации по отношение състоянието и подготовката на автомобилите за зимния сезон. Всеки, който желае може да направи това в пункта на СБА, който се намира на бул. „Банско шосе” №4 в град Сливен.