Предстоят още няколко дни меко за сезона време, преди съществената промяна на времето през следващата седмица, съобщиха синоптиците от НИМХ.

През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб, в източните райони до умерен вятър от юг. На запад обаче вятърът ще смени посоката си на северозападен.

Температурите сутринта ще бъдат от 2-3 градуса по високите места на запад до 10-11 в крайните източни райони и по Черноморието.

През деня ще остане предимно облачно. Слаби превалявания ще има само на отделни места в южните райони. Дневните температури ще са от 6 до 12 градуса.

В четвъртък минималните температури ще бъдат от 2 до 7, на изток до 8-9 градуса, а дневните - от 5 на запад до 12 в югоизточните райони. Облачността ще бъде значителна, но ще остане почти без валежи.

В петък ще бъде по-студено. Облачността ще бъде значителна, а слаб дъжд ще превали в почти цялата страна. Над 800-1000 метра надморска височина и в Стара планина преваляванията ще бъдат от сняг. Мокър сняг е възможен за кратко и в София, но значителна снежна покривка няма да се образува.

Температурите сутринта ще бъдат от 2 до 8 градуса, а дневните - от 4-5 в Северна и Западна България до 15 в крайните южни и югоизточни райони, където вятърът ще бъде южен.

В събота и неделя ни очаква интересно и динамично време. В съботния ден дъжд, в планините - сняг, ще превалява над южните райони, но през нощта срещу неделя валежите ще обхванат цялата страна и ще се усилят. На места ще паднат значителни количества, до над 20-25 литра на квадратен метър.

Сравнително меко за сезона ще остане времето и  в понеделник, но впоследствие предстои чувствително застудяване, зимни температури, а преваляванията вече ще бъдат предимно от сняг. Повече подробности за времето очаквайте в следващите дни.