72-годишният Руси Русев от Сливен, който бе обявен за мъртъв, а след като от траурна агенция започнаха подготовката за погребение, стана ясно, че е жив, продължава да е в тежко състояние в сливенската болница.

Предстои изписването на мъжа, но той не е контактен и за него ще трябва да се полагат специални грижи.

Семейството му, което се прибра от чужбина, смята да заведе съдебни дела. Предполагат, че забавянето на адекватната медицинска помощ е влошило драматично състоянието му.

Съпругата и синът на Руси живеят в САЩ. Върнали се спешно в родината, но още не могат да осъзнаят абсурдната ситуация.

Когато го извадихме от ковчега, видяхме, че лицето преглътна...

"След като получихме обаждане, че баща ми е починал, след няколко часа неговият братовчед от Ямбол каза, че е станало чудо и той се е размърдал. След това го карат в болницата и от тогава е там. Състоянието му не е добро. И според докторите не е добро, не могат да кажат, точно как ще продължи лечението. В момента той има нужда от невролог", обясни пред Нова тв синът Веселин Русев и допълва: "Мърда си лявата ръка, има гримаси, но не е контактен".

"Това беше страхотен шок за нас. До последно сме разговаряли с него, той беше сравнително добре, пиеше си лекарствата. Той е много подвижен човек. Занимава се с йога почти цял живот. Просто бяхме шокирани не само изненадани", разказа и съпругата му Пенка Русева.

Не е за вярване! Починал мъж, се оказа жив в наша морга!

Те считат, че тези почти 7 часа, в които Руси е бил обявен за мъртъв и е бил оставен без лекарска намеса, са фатални за настоящото му изключително тежко състояние.

"За мен те са фатални. Не съм убедена, че това е била диабетна кома. В такова състояние всяка една минута е от значение, а това са часове", смята Пенка Русева.

В момента продължава вътрешна проверка и в Спешна помощ по случая. Има образувано производство и в прокуратурата.

Абсурдистан: Разследват убийство за възкръсналия мъж от моргата!

Семейството е категорично, че ще заведат дело за лекарска грешка, но преди всичко се надяват Руси да се възстанови.