Провокирани от времето много пловдивчани излязоха на разходка днес, което е в разрез с обявените мерки. Това наложи засилените проверки от страна на полицията в паркове и пешеходни зони, съобщиха за Glas.bg от МВР-Пловдив.

Във връзка с изпълнението на заповедта на здравния министър за спазването на противоепидемичните мерки, за времето от 10 до 18 ч на 29 март, служителите на пловдивската полиция съставиха 92 акта по Закона за здравето. Според предвиденото в чл 209 А нарушителите на въведените мерки се наказват с глоба в размер на 5000 лв.

Излизаме от вкъщи само с декларация!

В рамките на създадената организация за осъществяването на контрола по изпълнението на заповедта на здравния министър на територията на Пловдив в днешния ден са съставени и 65 протокола по чл. 65 ЗМВР, с които лицата се предупреждават за отговорността, която се предвижда при неспазването на въведените ограничения.

Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер на 15 000 лв.

Санкции могат да налагат от държавни здравни инспектори или от длъжностни лица, определени от директора на РЗИ, длъжностни лица, определени от директорите на ОДМВР или длъжностни лица, определени от кметовете на общини.

 

Нови строги мерки въвеждат в Пловдив!

Обмислят по-строги мерки за общините в Пловдивско

Включват сирените в Пловдив и още 10 града заради пандемията!

Двама лекари от Пловдив и още един пациент - новите случаи с коронавирус

Цените скочиха! В Пловдив направо "излетяха"! 6 лева за 1 кило лимони