Зима с пълна сила в Северозападна България. Жълт код за опасно време в 13 области на страната.

Рисковано е пътуването през прохода „Петрохан“. Мокрият и тежък сняг, навалял през последното денонощие там, прекърши множество дървета и клони и затрудни движението.

Проблемите на прохода дойдоха не от непочистен от снега път, а именно от повалените от тежкия сняг дървета и клони. Те са отстранени и към момента в област Монтана няма ограничения по републиканската пътна мрежа. Ограничение има във видински регион, където участък от пътя остана затворен заради катастрофа, информира бТВ.

Паднало дърво блокира прохода "Петрохан"

Машините на „Петрохан“ са в работен режим повече от денонощие.

Смесените валежи от дъжд и тежък сняг натежаха на гората и късно вечерта дървета и клони се стовариха на пътното платно. Водачи на преминаващи през прохода автомобили, отстраниха част от тях.

Впоследствие за разчистването на най-големите, пристигна екип на горското стопанство в района. Работата им продължи почти през цялата нощ.

Затруднения в трафика във Видинска област предизвикаха аварирали камиони. Час преди полунощ заради катастрофа между тежкотоварен и лек автомобил, за движение бе ограничен участък в района на видинското село Срацимирово. Няма данни за жертви при инцидента.