Ситуацията в град Пловдив към настоящия момент не предизвиква основания за притеснения, свързани с коронавируса. Това съобщи директорът на Дирекция „Здравеопазване“ на общината д-р Калин Калинов, който заедно с кмета Здравко Димитров поддържат непрекъсната връзка с Националния оперативен щаб и с всички отговорни институции. Д-р Калинов допълни, че ръководителите на общинските лечебни заведения са инструктирани да повишат нивото на хигиената във всички обекти и да оказват пълно съдействие на гражданите, които искат да получат допълнителна информация и разяснения по отношение на заболяването COVID-19. 

В изпълнение мерките на Националния оперативен щаб кметът Здравко Димитров събира в 9:00 ч. в общината всички зам.-кметове, кметовете на райони, управителите на общинските лечебни заведения, главните сестри и ръководителите на клинични и микробиологични лаборатории, които съвместно с Експертния консултативен съвет по Здравеопазване ще обсъдят ситуацията с острите респираторни заболявания и коронавируса. 

Общината привежда в изпълнение мерките на Националния оперативен щаб и забранява провеждането на културни събития и мероприятия на закрито и масови културни събития и мероприятия. Спортните мероприятия ще се провеждат само при закрити врати (без публика), за да се намали рискът от разпространението на COVID-19. 

Поддържаме непрекъсната комуникация с останалите институции, с които действаме в пълна координация. Призоваваме гражданите да спазват висока лична хигиена, да запазят спокойствие и да се информират от официалните източници, каза д-р Калинов.