Багер да работи на Седемте рилски езера. Това са запечатали снимките на Милена Костадинова, разпространени в социалните мрежи. До Бъбрека има и табела с надпис „участък в рехабилитация“.  

При проверка на място, екипът ни се натъкна на камион, затънал в кал, който превозва камъни и очаква да потегли към Седемте рилски езера. С него трябва да тръгнат още един камион, багер и коне, които качват инертните материали към националния парк. 

Проектът е по ОП „Околна среда“ с одобрено еврофинансиране, а целта на проекта – борба с ерозията. Това обясниха за bTV от управата на природната забележителност.

По време на разходка в Рила планина, Милена забелязва багер до езерото Бъбрека. Снимката ѝ взриви социалните мрежи. „Стана ми много болно от това, което се случва там. За мен е странно, пътеките не се вписват в пейзажа, съществуващите пътеки покрай езерата са достатъчно ясни“, разказа жената.

От ръководството на Национален парк „Рила“, че не се строи или разкопава, а се укрепват туристически пътеки - с европари. 

„Този багер се качи на самоход. Имаше един участък, където изпълнителят не можеше да се справи с друг тип техника. Няма логика да разрушаваме собствения си двор“, каза директорът на Национален парк „Рила“ Красимир Андонов.