Безпощадният коронавирус е взел втора жертва в учителските среди в Североизточна България в неделния ден.

В резултат от заболяване от COVID-19 в болницата в Разград е починала 49-годишната преподавателка Ценка Петкова, съпруга на шефа на местния Регионален инспекторат по образованието Ангел Петков, съобщи сайтът razgrad24-7.

Петкова е учител в ОУ "Никола Йонков Вапцаров". Още в първия момент, в който се почувствала зле, преподавателката излязла в болнични и била поставена под карантина.

Диагнозата й била поставена по-късно и нямало контактни с нея ученици и колеги. Изолиран с карантина бил единствено съпругът и. През миналата седмица състоянието на жената се усложнило и се наложило да бъде хоспитализирана, а в неделя починала.

Както GLAS.bg вече ви съобщи, в неделния ден, след усложнения от COVID-19, почина и преподавателка от Шумен.

След Търговище… и учител от гимназия в Шумен почина от заразата

49-годишната Людмила Иванова, учителката от Професионалната гимназия по обществено хранене и химични технологии "Асен Златаров", е издъхнала в интензивното отделение на МБАЛ – Шумен.

По-миналия петък се почувствала зле, имала температура и кашлица. На 20-ти я приели в болница, там състоянието й се влошило и в събота я свалили в интензивното отделение. В неделя вечерта въпреки медицинските грижи починала.

Преди повече от седмица коронавирусът отне живота и на учителка по география в Първо средно училище "Св. Седмочисленици" в Търговище.

Вирусът отне живота на учител. Учениците й не искат в клас!

58-годишната жена се почувствала зле, направила си тест, развила скоротечна пневмония и починала.

Тогава разстроени от загубата - учениците от 8 "г" клас, на които преподавателката е била класен ръководител, се обърнаха с молба към учителите си да учат дистанционно.