29-годишният Валентин, скитащ се из улиците на Пловдив вече 10 години, вдигна накрак полиция и Бърза помощ.

Вчера, минути след 17 часа на обичайното място, където младият мъж може да бъде забелязан, са се отзовали линейка и екип от полицията. Към спешен телефон 112 е бил подаден сигнал, че Вальо е в безпомощно състояние.

Оказало се, че бездомникът просто е употребил значително количество алкохол и е заспал.

"Попитаха ме, искам ли да ме закарат някъде, но аз отказах. Тук ми е добре. Лекарите ме прегледаха, казах им, че съм добре. Викнали ги, защото съм пиел алкохол. Така се топля", каза пред TrafficNews 29-годишният мъж.

Припомняме, че Валентин Гундев вече 10 години се скита по улиците на Пловдив. Без дом, без препитание и по неговите думи без документи. Роден е в Русия, но когато е бил на 4 години, пристига в България с баща си. От тогава той не фигурира в регистрите. На 19 години напуснал дома си след множество скандали с баща си, който пиел много.

Мистериозният просяк Валентин – на улицата, но с профил във Facebook. Не иска дом, работа...

И снощи, в силния дъжд и ниските температури, Вальо бе на пейката, намираща се на булевард "Източен". Той има навес, измайсторен от съвестни пловдивчани, решили да му помогнат дори и с малко.

"Миналата седмица ме валя дъждът, бях мокър. Хората ме видяха и ми дадоха найлони. Преди дни пък един човек донесе чували и пластмасови тръби, сглоби ги и ми направи палатка. Иначе пак щях да съм на дъжда", разказа още Гундев.

Той за пореден път заяви, че не иска да се върне в приюта. Причината – чувствал се като в затвор.

А на въпрос какво ще прави и къде ще отиде, когато завали сняг и температурите паднат под нулата, той отговори лаконично: "Отново тук!"

Бездомникът Валентин – пловдивчани му подават ръка, той... изпива парите