"Ударът беше невероятно жесток", разказва мъжът, в чиято кола се вряза 39-годишната Веселка, решила преди два дни да се самоубие на магистрала "Тракия".

Сега 41-годишният Христо Николов е в болница със сътресение на мозъка, който за кратко време е изгубил съзнание след сблъсъка.

Мъжът, който е с две предишни операции на гръбнака и една на шията, е със силни болки в кръста след катастрофата, станала на 114 км от АМ "Тракия", посока София.

При катастрофата на "Тракия": Жена с джип е опитала да се самоубие!

Кандидат-самоубийцата Веселка, която е със счупен десен крак, пък цяла нощ буйствала в болницата, разказаха от персонала пред "24 часа".

Тя е изпаднала в психическо разстройство и все още не е разказала пред разследващите причината да вземе фаталното решение.

По думите на разследващите тя е в неадекватно състояние. Пробите й за алкохол и наркотици са отрицателни.

Към момента се знае, че Веселка шофирала джипа си, в който пътувала заедно с нейна приятелка. По пътя тя разговаряла с майка си по телефона. Двете жени се скарали и Веселка решила да сложи край на живота си.

Помолила приятелката си да слезе от автомобила на разклона за пловдивското село Цалапица. Оставила спътницата си в аварийната лента и продължила по магистралата. В един момент направила обратен завой и тръгнала срещу движението.

Дала газ на колата и потеглила в насрещното. Пострадалият мъж шофирал джипа си в крайната лява скоростна лента със 130 км/ч, когато Веселка влетяла с автомобила си срещу него.

Виждайки колата, движеща се с бясна скорост, Николов извил волана вдясно в последния момент, за да избегне фатален челен сблъсък.

Благодарение на бързата му реакция не се стигнало до по-тежък пътен инцидент.

Колата на мъжа се завъртяла 8 пъти на магистралата по пътя за София.

Катастрофа на "Тракия" край Пловдив, движението е ограничено!