25-годишен мъж е загинал при тежък пътен инцидент близо до Търговище, съобщиха от МВР.

Към 08:36 часа на тел. 112 е получен сигнал за ПТП на кръстовището на пътя за Разград  - ударили са се излизащ от отбивката автобус и микробус, и двата с разградска регистрация.

По първоначални данни, водачът на микробуса – 25-годишен мъж от Лозница, е загинал на място, а пътуваща при него 24-годишна жена е откарана в болница с опасност за живота.

Участъкът от пътя Разград-Търговище в мястото на инцидента е временно затворен за извършване на процесуално-следствени действия.

На преминаващите оттам МПС са осигурени обходни маршрути: в посока Търговище -  с. Бистра – с. Съединение – кв. „Бряг“ на гр. Търговище, а за пътуващите в посока гр. Разград – през селата Бистра и Голямо Соколово. 

Възможен е и втори обходен маршрут – За пътуващите към гр. Търговище – с. Бистра – с. Г. Соколово – с. Дралфа. Движението на МПС в участъка се регулира от екипи на сектор „Пътна полиция“ в областната дирекция и на РУ-Търговище.

От полицията апелират към водачите да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните и метеорологични условия скорост.

Снимки: Facebook