Мощна буря мина през столицата преди минути, предаде репортер на GLAS.bg. Тя започна с дъжд, след което излезе силен вятър и повдигна във въздуха разични предмети.

Бурята е придружена с гръмотевици. Тя събори дървета и затрудни движението в София. Най-обилни са били валежите в южните райони на града, където на места продължава да вали.

От Столичната община съобщиха, че екипите на аварийната дирекция са на терен и реагират на сигнали. Подадени са 15 такива за паднали клони и дървета, както и за завирявания. На бул. „Възкресение” дърво затруднява движението.

Друго дърво е паднало на ул. "Хан Персиян". 

Трус люшна София!

По-рано този следобед буря мина и през Пловдивско.

Силна буря удари Пловдив и региона, падат мълнии!

В Асеновград заради силния дъжд много от улиците в града са били наводнени и движението на автомобили по тях е било затруднено. Имало е и закъсали във водата коли, които бързо са били изтеглени.

До момента няма сигнали за проблеми с електроснабдяването след бурята, но пожарната се отзовава на множество сигнали за паднали дървета в региона.

Наводнена е църквата в село Караджово, а между селата Болярци и Поповица движението е затруднено заради счупени от вятъра клони, там шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

Дъжд вали и в Пловдив, придружен със силен вятър. Сигнали за паднали дървета има и в Пловдив.

Голям пожар в борова гора, пет пожарни гасят*