Столичната полиция и СРЗИ проведоха снощи акция в хотел "Маринела".

Причината – в разрез с противоепидемичните мерки, ресторантът в хотела е функционирал след позволеното работно време.

Според свидетели – униформените нахлуват в панорамния ресторант на 19-я етаж малко след 22 ч. На място е имало около 60 клиенти.

Откриха 60 празнуващи в софийски ресторант

Според действащите в момента противоепидемични мерки ресторантите към хотели могат да работят до 22 ч. и то само за гости на хотела.

Клиентът Светослав Велков обясни пред bTV, че точно си е плащал сметката, когато инспекторите нахлули. Той e категоричен, че е гост на хотела и не разбира защо е бил задържан за проверка.

Управителят на заведението Христо Йорданов обясни, че не е имало организирано мероприятие и клиентите на различни маси не се познават.

"Тази ми е 50-ата година в този занаят. За пръв път ми се случва подобно нещо и мисля, че повече няма да работя", допълни той.

Полицията състави актове на присъстващите, а IРЗИ глоби фирмата, управляваща ресторанта, и както и трима служители за неправилно носене на маски.

"Нарушена е заповед на министъра на здравеопазване – след 22 ч. заведението не може да работи, независимо – гости на ресторанта, на хотела, на София или на Република България", коментира Ина Балабанова, главен инспектор, СРЗИ.

Актът на физическите лица е от 300 до 1000 лв., а за собствениците  на ресторанта, който не е под ръководството на хотела, глобата достига 2000 лв.

Припомняме ви, че в петък имаше две подобни акции и в Пловдив, където полицията установи неправомерно отваряне на заведения и разтури незаконни партита.

След сигнал на граждани и направена проверка в известен рибен ресторант е констатирано голямо празненство с над 50 души и с участието на известен фолк изпълнител.

Всички участници в партитата ще бъдат глобени, както и собствениците на заведенията.

Милко Калайджиев за нарушението в Пловдив: Не бях на участие!

Умопомрачителен купон се вихри в пловдивски ресторант. Милко Калайджиев забавлява гостите! ВИДЕО

Солени глоби за купонджиите в Рибарника. Каназирева: Ще има сериозни санкции!

12 души го отнесоха след купона с танцьорки в Пловдив СНИМКИ