В последния ден на месец март се сбъднаха прогнозите за снеговалеж. Сняг заваля в района на Пампорово и по високите места в Родопите. Очаква се по-късно да завали и в други части на страната. 

Снеговалежът в Родопите ще продължи през цялата нощ и април месец ще настъпи със сняг. Температурите в курорта ще бъдат между минус 5 и 1 градус. 

Снежната покривка по високите части стига до 40 сантиметра. Пътищата засега са почистени, но са мокри и хлъзгави. Най-много сняг около трупа на връх „Снежанка” в Пампорово и по високите места в района на Доспат.

Снегопочистващата фирма е на крак.

В същото време за първи април не на шега, а сериозно, е обявен оранжев код за опасно време в две области на страната. В по-голямата част от страната кодът е жълт. 

През следващото денонощие времето ще бъде облачно с валежи от дъжд в централните и източни райони на Тракийската низина. Минималните температури ще бъдат между -2 и 3 градуса. В Родопите и Средна гора валежите ще бъдат от сняг, като привечер ще се усилват и ще образуват съществена снежна покривка.

Ще духа умерен до силен североизточен вятър и ще нахлува студен въздух. Температурите ще се понижават. Дъждът постепенно ще преминава в сняг. Максималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса.