В началото на тази седмица ще остане топло за периода, над повечето райони - и предимно слънчево.

Сутрин на места ще има ниска облачност или мъгла, с по-голяма вероятност в Източна България. В нощните часове ще е почти тихо, през деня - със слаб вятър от изток-югоизток.

Максималните температури ще са над 20 градуса, на места ще достигат 26-28 градуса. Преобладаващите минимални ще са между 8 и 13 градуса.

По Черноморието ще има ниска слоеста облачност или мъгла. През деня ще бъде предимно слънчево. След обяд ще духа бриз. Максималните температури на въздуха ще бъдат 21-23 градуса. Температурата на морската вода е около 20 градуса, а вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по високите части - до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

Във вторник и сряда ще остане топло за периода, над повечето райони - и предимно слънчево. Сутрин на места ще има ниска облачност или мъгла, с по-голяма вероятност в Източна България и по поречието на Дунав. В нощните часове ще е почти тихо, през деня - със слаб вятър от изток-югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна.