Пловдивчанка е станала свидетел на неправомерно действие от страна на служител от градския транспорт.

В сряда вечерта, около 18 часа, Стела се качила в автобус N66 в посока квартал "Христо Смирненски". Близо до Търговската гимназия, в превозното средство влезли група ученици – всички с карти за пътуване. Едно от момчетата обаче отключило гнева на кондуктора.

"Детето имаше в себе си 4 карти – 3 стари и една актуална. Без да види, момчето подаде изтекла. Усети се и поправи грешката си. Тогава кондукторът го попита колко карти има и хлапето му ги показа. Служителят ги взе и върна само актуалната. Останалите три отказа да върне. Тогава започна спор между него и детето, което си искаше обратно документите. Служителят му повиши тон и тогава се намесихме ние – останалите пътници", разказва Стела пред TrafficNews.

Спорът прераснал в скандал. Служителят на автобус №66 всячески отказвал да върне картите с мотива, че "така му било наредено от шефовете".

"Това е 13-14-годишно дете. Картите съдържат снимка и три имена. Вписано е и училището. Това си е документ и с него може да се злоупотреби", твърди пловдивчанката.

Тези думи тя казала и на кондуктора, който нагло я попитал: "Ти коя си, ма? На интересна ли се правиш?".

Това разгневило и останалата част от пътниците. Всички започнали да защитават детето и жената. Шофьорът също се намесил, но заел страната на колегата си.

"Обиди всички, вика да млъкнем и заяви, че картите няма да бъдат върнати. Слизайки от рейса в "Смирненски", две жени ми разказаха, че преди два дни същият водач не спрял на спирката след прелеза на "Пещерско шосе", а чак на светофара. Тогава светело червено и за да не губи време там отворил вратите. Недопустимо. Утре може да е друго дете. Не се знае тези хора какво могат да направят, говорим за дете", споделя още Стела.

Жената е успяла да снима регистрационния номер на превозното средство. Пловдивчанката се надява, компетентните органи и мениджърите на фирмата – превозвач, да се самосезират и въпросните служители да понесат санкция.