Новата седмица у нас ще започне със щедро слънце и отново с температури по-високи от обичайните за това време на годината. И през следващите дни ще бъде ветровито.

Преобладаващите температури днес ще са: максимални – между 16° и 21°, минимални – между 6° и 11°.

Облачността от запад ще се разкъсва, но все още на отделни места в източните и южните райони ще превали дъжд.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността над южното крайбрежие, където на места ще превали дъжд. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-20°. Температурата на морската вода е 18°-19°, на север от н. Калиакра: 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

По планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра – около 4°.

Във вторник облачността ще бъде разкъсана, в повечето райони - значителна, предимно висока и средна. Вятърът ще е от югоизток, в повечето райони – умерен.

Към сряда-четвъртък на места в Западна и Южна България ще има превалявания от дъжд, в североизточните райони ще е почти без валежи, ще има и разкъсвания и намаления на облачността. Вятърът ще се усили, отначало ще е югоизточен, после – от юг-югозапад. Ще се повишат минималните температури.

В петък вятърът отново ще бъде южен, но ще отслабне. Ще е почти без валежи, облачността ще се разкъса и ще намалее.