Началникът на пловдивската пожарна Георги Мангъраков сподели гневен пост в социалната мрежа. Ето какво разказва той:

Ще споделя нещо, което ме кара много отдавна да коментирам, но днес направо ме накара да побеснея. Какво е то: Достъпът на хора до помещенията, които се използват за естествена нужда - за тези, които не са разбрали - обществените тоалетни и тези които се намират в бензиностанциите и в ресторантите. Нали и те са обществени и всеки при нужда може да ги ползва. За да не ги ползват гражданите, някои от тези помещения са ги направили така, че вратата да се отваря с код. И въпреки, че искаш да ги ползваш срещу заплащане, пак не ти ги отключват или не ти дават паролата за вратите им. Карат те зорлем да си вършиш естествената нужда, където ти видят очите.

Много хигиенично и в 21 век. Днес беше върхът на сладоледа. Бях в Асеновград и трябваше да ползвам санитарното помещение на бензиностанция “Петрол” до железния мост. “Ами тя е заключена и имаме забрана да я ползваме” ми обяснява продавачката. Ами отключи я, щото искам да я ползвам, казах аз. Ами не може, забранено ни е. Качих се на колата и отидох на път за Пловдив в бензиностанция “Ромпетрол”.

Същата ситуация, даже една тъпа гъска ми каза, да не и повишавам тон, при думите ми “Отвънка ли да пикая”. Където искаш, тук ни е забранено и е заключено. При “Мусчо” се смилиха над мен и ме пуснаха. Благодаря ви мили хора от Мусчо. Обръщам се към всички: Ако искате да ползвате тоалетната на Петрол, не си губете времето, а ползвайте реката. Но и там внимавайте, защото ще ви арестуват от екологията.

Всички бензиностанции имат тоалетни, които не може да ползвате. Затова ползвайте техните градинки, шишета, по-големи чаши за кока-кола или вода. Към всички собственици на бензиностанции: Отворете за ползване снитарните помещения, ЗАЩОТО ВИРУСА СЕ ПРЕДАВА ЧРЕЗ КАШЛЯНЕ, КИХАНЕ И СЛЮНКА, а НЕ ЧРЕЗ ПИКАНЕ И А...НЕ. Не карайте хората да вършат неща, които при нормални условия не ги вършат. СЪЗДАЙТЕ ГИ ТЕЗИ УСЛОВИЯ.