При извършена проверка от служители на РУ Труд и РЗИ днес е установено, че 42-годишна жителка от селото, която се е прибрала на 16 март от Германия, не спазва наложената и карантина. В две последователни проверки, след като била карантирана- на 20 и на 26 март, жената била посетена на посочения адрес и предупредена с протокол да спазва препоръките на РЗИ, науч Glas.bg

Третата от проверките била извършена в часовете преди обед на днешния ден, но се оказало, че жената не си е у дома. Пред униформените споделила, че излязла да се разходи, защото карантината и изтича само след 2 дни. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив и е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 355 от НК.

"Най-вероятно ще ни сполети съдбата на Италия, Испания... Това ще се случи, ако тези хора, които виждаме по улицата, не се приберат вкъщи", заяви генерал-майор Венцислав Мутафчийски. 

"Още не сме започнали. Положението го удържаме може би с карантината, но няма такъв бум, какъвто има в другите държави. Добрата новина за момента е, че нямаме толкова много жертви. До момемнта имаме шестима починали", заяви още генералът.

Той е възмути от информациите за хора на улицата, които на навън без причина и за такива, които са отишли на риба край някои от язовирите у нас.

50% ръст на жертвите от коронавирус за днес в България!

Премиерът: Светът има пари за 3 месеца, имаме решение за кредитите на хората