През уикенда облачността над страната ще е променлива, често - значителна, и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен.

Минималните температури ще са по-високи в сравнение с предишните дни, в неделя в повечето места ще са над нулата.

Ще се повишат още и дневните температури, и в неделя преобладаващите максимални ще бъдат между 10 и 15 градуса, съобщиха синоптиците от НИМХ.

По Черноморието днес облачността ще е променлива, често значителна и на отделни места ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 8 и 10 градуса. Температурата на морската вода ще е 12-13 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините облачността ще е значителна, с превалявания от сняг, под 1700 метра - от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

В неделя мъглите в цялата страна ще се разсеят, температурите сутрин ще са от 0 до 4, а след обяд от 8 до 12, 13 градуса. Вятърът ще отслабне. Облачността ще бъде променлива, само на изолирани места е възможно да превали слаб дъжд.

Топло за сезона, с променлива облачност и минимални температури от 1 до 6 градуса, ще остане и в понеделник. Дневните температури ще се повишат още малко и ще са от 8, 9 градуса по високите западни полета до 13, 14 в Дунавската равнина.

Вечерта срещу вторник и във вторник над страната ще премине поредно атмосферно смущение. По него слаб дъжд ще превали на отделни места, но според сегашните сценарии, валежите няма да бъдат съществени.

Ще се усили северозападният вятър, във вторник в Дунавската равнина - временно силен, а не са изключени и бурни пориви. Минималните температури слабо ще се повишат и ще са от 2 до 7 градуса, а дневните ще се понижат, на повечето места - в интервала от 5 до около 10 градуса.

В сряда вятърът значително ще отслабне и ще се ориентира от юг. Минималните температури ще бъдат около и малко над нулата, а дневните слабо ще се повишат, но вече ще бъдат с различно разпределение: ще са от 6-8 градуса в западната част на Дунавската равнина до 12-14 на места северно от планините и в източните райони, чувствителни на южен вятър.