В следващите няколко дни ни очаква по-динамично време, а в края на седмицата и началото на следващата ще се понижат и температурите в страната, предупредиха синоптиците от НИМХ.

Тази сутрин минималните температури ще бъдат от 11 до 17 градуса, малко по-високи на места в източните райони с повече облаци.

През деня ще се появи вятър от южната четвърт, в западните райони - слаб от югозапад и юг, а в Североизточна България и по морето - умерен и временно силен от югоизток.

Температурите ще се повишат и ще бъдат от 27 до 32 градуса, но на места северно от планините и в източните райони са възможни и по-високи стойности.

Облачността от запад ще се увеличи, но отначало ще бъде средна и висока, прозрачна за слънчевите лъчи.

Към страната ни от запад приближава мощен и доста дълбок циклон. Под негово влияние вятърът привечер и през нощта срещу събота ще се усили и в Източна България и северно от планините ще бъде силен и бурен, а по високите места и северните подножия не са изключени и ураганни пориви.

В местата, чувствителни на южен вятър предстои опасно време. Ще започнат превалявания от дъжд, отначало в западните райони, а по-късно - и в централните части.

В съботния ден ще бъде ветровито, бурно и с превалявания в западните и северни части, като по-късно валежите ще спират.

През нощта срещу неделя и в неделния ден от северозапад ще нахлува по-студен въздух и температурите в западните райони ще се понижат чувствително.

Максималните стойности ще бъдат от 15-20 градуса по високите полета до 25-27 в югоизточните райони.