Интензивен трафик и голямо струпване на автомобили по граничните пунктове се очакват по време на предстоящите празнични дни - събота, неделя и понеделник, обяви Аксиния Манчева от "Гранична полиция".

Ремонти текат по сградите към момента на граничните пунктове "Капитан Андреево", "Златарево", "Видин", "Лесово".

Фериботната връзка Оряхово – Бекет пък работи само в светлата част на деня заради нивото на река Дунав.

Препоръката на полицаите е пътниците да си предвидят достатъчно време, да си подготвят документите и да са готови за очакваните струпвания на граничните пунктове.

Симеон Русинов от ОДМВР-София съобщи, че в предпразничния петъчен ден целият трафик ще минава двупосочно през тунел "Витиня". На 23 септември, на входа за София, ще има засилено полицейско присъствие.

Бойко Рановски от "Автомобилна администрация" пък предупреди, че ще има проверки за колани по автобусите.

Екипи на агенцията ще следят и обичайната забрана в празничните дни за движение на тежкотоварни автомобили. Забраната не касае превоза на взривоопасни товари и живи животни.

Статистиката сочи, че от началото на годината са издадени 9042 за нарушения, което е по-малко спрямо същия период на миналата година.

Основно са издадени актове за неспазване времената за почивка, карта за квалификация на водача, удостоверение за психологическа годност.