Силен дъжд, придружен с градушка, наводни улици и булеварди в Добрич.

На два пъти - в продължение на 90 минути, силен вятър и редуване на лед с дъжд потопиха ниските части във вода.

"Беше страшно, защото бурята мяташе ледените късчета и те удряха по прозорци и первази, а по ниските етажи чувахме как падат като камъни върху покривите на колите", разказват добричлии в социалните мрежи и пишат, че ледените топчета били с диаметър около 1,5 сантиметра.

Над 30 са сигналите за наводнени къщи и мазета в Добрич до момента, съобщи директорът на Пожарната безопасност комисар Дарин Димитров. Очаква се с напредване на деня сигналите да станат повече.

Районът около магазин "Кауфланд" е залят. В река за пореден път се превърна и бул. "Трети март". Сигнал за пропаднал автомобил в дупка по бул. "25-ти септември" е подаден до Пътната полиция. Към момента едната част на булеварда е затворена за движение. Наводнени са улиците и около автогарата в Добрич.

Пътят за село Богдан е засипан от довлечени от водата наноси и е труднопроходим. Има паднало дърво на пътя Генерал Тошево - Балчик, както и закъсали тежкотоварни автомобили на пътя Добрич - Варна.

От Областния съвет за сигурност съобщиха, че в района са паднали 38 литра на кв. метър. Няма информация за населени места без ел.захранване.

Снимки: Facebook