В понеделник вятърът отново ще се ориентира от югозапад и в източните райони ще бъде до умерен. Облачността ще бъде разкъсана, на места в равнините и котловините – отново с намалена видимост.

Минималните температури сутринта ще бъдат предимно между минус 4° и 1°, максимални – между 9° и 14°, в местата със задържаща се по-дълго мъгла – по-ниски, до 3-4°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места видимостта ще е намалена. Ще духа слаб южен вятър. Максимални температури ще са в интервала 10-12 градуса. Температурата на морската вода е 11-12 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

По планините ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 9 градуса, на 2000 метра - около 3 градуса.

Във вторник над по-голямата част от страната облачността ще бъде значителна и късно вечерта от югозапад ще завали дъжд. От северозапад, с усилване на вятъра, ще нахлува студен въздух и през нощта срещу сряда във високите котловинни полета на Западна България и в Предбалкана ще превали сняг.

В сряда вятърът ще се обърне от североизток. На места в страната ще има валежи от дъжд, в Предбалкана и по високите котловинни полета – от сняг.

Минималните температури ще бъдат предимно между минус 1° и 4°, а максималните - между 4° и 9°, по Черноморието - малко по-високи.