Утре минималните температури сутринта ще бъдат от 11 до 15 градуса, а дневните слабо ще се повишат и ще достигнат 26 до 32 градуса. Ще има променлива, намаляваща до незначителна облачност. Ще продължи да духа слаб североизточен вятър, съобщиха синоптиците от НИМХ.

През двата почивни дни времето ще остане приятно, с температури, предразполагащи към уикенд на открито, защо не и на плажа. В събота дневните температури ще останат с юлски стойности - от 26 до 33 градуса.

В западната част на Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще бъде променлива.

В неделя, заради ветровитото време и облаците, максималните температури ще са малко по-ниски от съботните, от 25 до около 30 градуса. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, валежи обаче са малко вероятни.

В понеделник, на първия учебен ден, ще бъде слънчево и горещо, с температури от 28 до 33 градуса. Сутринта учениците, а и родителите им, да имат предвид, че ще бъде по-хладно, с температури от около 9, 10 градуса.

Във вторник през деня ще бъде доста горещо, с температури от 29 до 35 градуса.

От сряда обаче се очаква сериозно застудяване и юлските температури ще отстъпят място на типично есенните, на места ще паднат и под 20 градуса.