Паяци по стените, кръв по чаршафите… заварва младо семейство вместо обещания лукс в 4-звезден хотел на Царево.

Настанили ги в стаи със скъсани чаршафи, ръждясали мебели и непочистени бани.

За капак на всичко това – служителите не носели предпазни маски, а обслужването по нищо не отговаряло на категорията на хотела.

"Качихме се в стаята и веднага установих липсата на кърпи и кошара за детето ми, която ми беше обещана. Имаше паяци над главите ни, по чаршафа имаше кръв", разказа пред Нова тв Емил Емилов.

А вместо обещания "ол инклузив", той и близките му получават… кренвирши с яйца и бисквити с мюсли.

"Чайките ядяха от непочистените маси", разказва мъжът за кошмарния си отдих.

Друга жена, предпочела да остане анонимна, пък твърди, че във въпросния хотел нищо не се е променило отпреди 11 години, когато за последно е почивала там. Тя потвърждава, че условията са мизерни, а обслужването – далеч от 4-те звезди.

Подали сигнал до Комисията за защита на потребителя и Министерството на туризма, но при проверката съществени нарушения не били открити.

Според потърпевшите - счупените шезлонги и скъсаните чаршафи изчезнали, а персоналът веднага сложил предпазни маски. В посетените стаи и ресторанта хигиената също била спазена по време на инспекцията.

"Условията са недопустими. Храната трябва да бъде събирана от определен член на екипа, масите трябва да са на отстояние минимум 1,5 м една от друга и да се поддържат хигиенни изисквания", обяснява експертът по туризъм Кристиян Рамналиев.