Отиде си една силна и смела жена – Ками Анастасова!
Тя водеше борба, освен с тежкото генетично заболяване  муковисцидоза и с държавата, която не спира и до днес да бъде мащеха за пациентите с това заболяване!

Муковисцидоза е рядко заболяване, от което страдат общо около 200 души у нас. Болестта уврежда тежко белия дроб и хранителния тракт.

Камелия беше шумна, импулсивна и смела! Тя бе жената, която през 2018 г. осъди Министерство на здравеопазването! Тя се бори докрай и даде пример, че не трябва да се мълчи, а да се крещи с пълно гърло, когато една система, със своето бездействие и некомпетентност, отнема правото на бъдеще на стотици млади хора, имали лошия късмет да се родят в България!, написаха нейните приятели от Асоциация „Муковисцидоза“.

През годините Камелия помогна и на много други пациенти. Била е  председател на Асоциация „Муковисцидоза“ – България, а след това и неин активен член.

Камелия не спря да мечтае и да се усмихва напук на всичко. Сега си свободна, момиче! Лети и мечтай!
Благодарим ти, че те имаше! Остави трайна следа в историята на една дългогодишна борба, която още не е приключила и която нищо няма да ни откаже да продължим!

Поклон пред паметта ти!