На границата с Турция на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Лесово трафикът е силно интензивен на изход за товарни автомобили, съобщиха от "Гранична полиция".

Само преди два дни колоната от камиони за Одрин б е близо 30 километра. Въпреки че се работи на пълен оборот, шофьорите прекарват на границата повече от половин ден.  Тираджиите се оплакват, че се очаква да престоят на границата поне още денонощие.

Шофьори в паника! 30-километрова опашка от камиони се е образувала на границата с Турция

А наредените по платното камиони обаче създават опасности за участниците в движението по магистралата, където допустимата скорост на движение е до 140 километра в час.

Тази сутрин на границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП Дунав мост Русе на изход за товарни автомобили. На границата с Република Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

Поради извършване на ремонтни работи на ГКПП Кулата е възможно да има промени в организацията на движението на товарните автомобили през пункта. Трасетата ще се ремонтират поетапно, без да се спира преминаването на превозни средства.

На границата ни със Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.