Сбиването между двете ученички от СУ "Георги Брегов" в Пазарджик е било провокирано от реплики на едното момиче към другото за външния й вид, а и за това как се държи фриволно с момчетата, коментира пред GLAS.bg директорът на училището Добринка Райкова.

Всичко тръгнало от това, че едната казала на другата, че има мазна коса и спала с 5 момчета.

Джекичанки се млатят в пазарджишко училище СНИМКИ 18+

"Действително сцената е изключително грозна, не мога да я приема, затова бяха предприети мерки, за да научим причините, провокирали сбиването между тях. Учудена съм, от снимането на побоя, както и от това, че никой не е се намесил. Дете е сигнализирало охраната и той е предотвратил разрастването на боя", допълни тя.

Психологът на училището пък обяви, че днес двете момичета съжаляват за грозната сцена.

"Няма да има наказание, под наблюдение са, извинили са се, разбрали са се", посочи тя.

"Смятам, че може да се мине без наказание, когато човек разбере грешките си. Няма смисъл на този етап от наказание, защото то невинаги води до нещо добро. Родителите са готови да съдействат и децата им да се срещат с училищния психолог, който би могъл да помогне. Случилото се още веднъж показва, че на децата им липсват социални умения", настоява отново директорката на училището.

По думите й, конфликтът между тях вероятно е провокиран и от факта, че миналата учебна година е минала почти в електронна среда и децата са загубили уменията си да контактуват.