Ще си платя глобата, щом съм виновен. Но след като се разчу, че ще бъдат санкциониран заради мъжкото хоро в Тунджа, хората настръхнаха. Над 200 души ми се обадиха снощи и казаха, че са готови да платят наказанието ми.

Това съобщи тази сутрин кметът на Калофер Румен Стоянов. Областният управител на Пловдив Дани Каназирева обяви, че той ще бъде санкциониран с 1000 лева заради неспазване на противоепидемичните мерки. Ако администрацията е организирала събитието, на нея ще бъде съставен акт от 2000 лева.

"Аз съм виновен за всичко. Няма да прехвърлям вина върху други. Но на Богоявление имаше струпвания и на други места в страната, но там няма глоби", обясни Румен Стоянов пред Нова.

Дани Каназирева обясни, че органите на реда не са спрели мъжкото хоро в Калофер, защото това е щяло да доведе до напрежение. "Видяхме, че имаше участници, употребили алкохол. Отговорността е на местната власт и тя трябва да следи за организацията. В крайна сметка глобата е символична", допълни областната управителка. Тя допълни, че не са констатирани подобни нарушения от вчерашния ден в другите 18 населени места в региона.

Кметът на Калофер отнесе глоба заради мъжкото хоро в Тунджа!

Ако ще и чума да има… мъжко хоро ще има. Мерки обаче – Не! СНИМКИ