Четири момичета със златни сърца от Пловдив организираха своя благородна кауза за изработване на маски за многократна употреба. Целта е изработената продукция да бъде дарена на хора в нужда, възрастни и тези, които всекидневно имат контакт с рискови групи. Екипът от млади и ентусиазирани доброволци - Яница Иванова, Теодора Петрова, Илияна Янчева и Поля Алексиева сами разкрояват суровините за издлията и собственоръчно ги ушиват на своите шевни машини. 

"Това е моделът, който изработваме. Два пласта от 100% памук и трети, който играе ролята на джоб, за да бъде добавен филтър", разказват доброволците.

Младите пловдивчанки изработват предпазните маски със свои материали и средства. Голяма част от продукцията си те раздават на възрастните хора. 4 броя от маските са били изпратени на заместник-кмета по социални дейности в Общината Анести Тимчев, който е одобрил дизайна. 

"В момента шием маски за доброволците на Български червен кръст, които стават все повече и са на работа на терен, за да доставят храна и лекарства на възрастни хора по домовете им. Тъй като и те имат недостиг на маски, поради увеличаващите се доброволци, решихе да им изработим такива и да им ги дадем, за да се предпазят", разказват момичетата. За да се популяризира тяхната благородна кауза те са създали и специална страница във Фейсбук "Добротата предизвиква скуката". С нея те ще целят да предизвикат хора от Пловдив и не само, които са си вкъщи и скучаят, да направят нещо добро за другите.

"Затова се опитваме да намерим още хора, които да се включат в каузата. Вярваме, че хора и от други градове ще я харесат и ще помогнат на своите общини по подобен начин, допълват момичетата с благородна кауза. И отправят благодарност за предоставената възможност да бъдат полезни и се надяват ако не друго, то поне повече хора в Пловдив и страната да покажат своята доброта и да постъпят по същият начин като тях.